Ana içeriğe atla

Bilgi Soruları #4 (Büyük Risk)

1.Etap

Konu başlıkları: Sivri'dir, Kocaeli, Tekerlemeyi tamamla, Toprak, Oda, Hanım

Soru 1: Mustafa Kemal Atatürk'ün annesidir?

Cevap: Zübeyde Hanım

Soru 2: Güven Hokna, Melek Baykal ve Hatice Aslan gibi isimlerin rol aldığı 90'lı yılların uzun soluklu TV dizisidir?

Cevap: Ferhunde Hanımlar

Soru 3: Fransızca'da hanımefendilere söylenen nezaket sözcüğüdür?

Cevap: Madam

Soru 4: Hülya Avşar, Kamuran Usluer, Zuhal Olcay, Uğur Polat gibi isimlerin rol aldığı ve Yılmaz Karakoyunlu'nun aynı isimli kitabından uyarlanan 36. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden de ödül kazanmış filmin adıdır?

Cevap: Salkım Hanım'ın Taneleri

Soru 5: Türk sinemasının "Küçük hanımefendi" ismiyle anılan unutulmaz yıldızıdır?

Cevap: Belgin Doruk

Soru 6: Eskiden erkeklerin giydiği, sivri uçlu keçe başlıkla huni şeklindeki kağıt kabın ortak adıdır?

Cevap: Külah

Soru 7: En meşhuru "Woody Woodpecker" olan gagasıyla ağaçları delebilen uzun ve sivri gagalı kuştur?

Cevap: Ağaçkakan

Soru 8: Yararı olmayan, vefasız kimseler için söylenir, İstanbul adalarından sivri ada halk arasında bu adla anılır?

Cevap: Hayırsız Ada

Soru 9: Nasreddin Hoca, Yunus Emre, Hızır Bey gibi çok önemli Türk büyüğünün çıktığı Sivrihisar ilçesi bu ilimizdedir?

Cevap: Eskişehir

Soru 10: "Uzay Yolu" filmlerinde kaptan Kört'ün ikinci kaptanı olan sivri kulaklı karakterdir?

Cevap: Spark

Soru 11: "Kartal kalkar dal sarkar" tekerlemesinin tamamlayınız.

Cevap: Dal salkar kartal kalkar.

Soru 12: "Şu köşe yaz köşesi, şu köşe kış köşesi..." tekerlemesini tamamlayınız.

Cevap: Ortadaki su şişesi.

Soru 13: "Bu yoğurdu sarımsaklamasakta mı saklasak?" tekerlemesini tamamlayınız.

Cevap: Sarmısaklamasakta mı saklasak?

Soru 14: Verimi artırmak için toprağa dökülen her türlü hayvan dışkısına verilen addır?

Cevap: Gübre

Soru 15:Islandığı zaman kolayca biçimlendirilebilen yumuşak yağlı topraktır?

Cevap: Killi toprak

Soru 16: "Başak" ve "Oğlak" dışındaki toprak grubu burcudur?

Cevap: Boğa

Günün Fırsatı: Toprak ve Burak Sergen kardeşlerin babası olan tiyatro oyuncusudur?

Cevap: Semih Sergen

Soru 18: Kocaeli'nin bulunduğu bölgedir?

Cevap: Marmara Bölgesi

Soru 19: Kocaeli yöresinde çok meşhur olay telleri ince ince ayrılabilen bir helva türüdür?

Cevap: Pişmaniye

Soru 20: Kocaeli'nin merkez ilçesinin adıdır?

Cevap: İzmit

Soru 21: 17 Ağustos 1999 depreminin merkez üssü olan Kocaeli ilçesidir?

Cevap: Gölcük

Soru: 22: Kocaeli'nin körfez ilçesine bağlı olan ve halılarıyla ünlü semttir?

Cevap: Hereke

Soru 23: Film banyosu yapılan ışıksız yerdir?

Cevap: Karanlık Oda

Soru 24: Gemi Odasına verilen addır?

Cevap: Kamara

Soru 25: 1950 yılında özel kanunla kurulmuş kısaltması "TOBB" olan kamu kuruluşudur?

Cevap: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Soru 26: Geçtiğimiz yıl otel odasında ölü bulunan "I always, love you" şarkısıyla hatırlanan Amerika'lı şarkıcıdır?

Cevap: Widney Hudson

Soru 27: Yeniçeri kuruluşunda görevi alayları selam törenlerini düzenlemek ve yönetmek olan subaydır?

Cevap: Odabaşı

Soru 28: Cengiz Aytmatov'un yazdığı ve beyaz perde uyarlamasında Fatma Girik'in oynadığı sinema filmdir?

Cevap: Toprak Ana

Soru 29: "Bir berber, bir berbere, bre berber gel beraber..." tekerlemesini tamamlayınız.

Cevap: Gel beraber berber dükkanı açalım demiş.

Soru 30: "Fış fış kayıkçı, kayıkçının küreği..." tekerlemesini tamamlayınız.

Cevap: Hop hop eder yüreği akşama fincan böreği yavrum yesin büyüsün tıpış tıpış yürüsün.

2.Etap

Konu başlıkları: Beşik, 2000, Başı sonu "N", Çanakkale, Maymunlu filmler, Hikaye

Soru 1: Arka arkaya oluşan depremleri ifade etmek için kullanılan sözdür?

Cevap: Beşik gibi sallanmak.

Soru 2: Fatma Girik'in bebeğini kartala kaptıran anneyi canlandırdığı unutulmaz siyah-beyaz filmdir?

Cevap: Boş Beşik

Soru 3: Çanakkale'nin bulunduğu bölgedir?

Cevap: Marmara Bölgesi

Soru 4: Çanakkale savaşlarının yaşandığı Çanakkale ilçesidir?

Cevap: Gelibolu

Soru 5: Çanakkale'de bulunan devlet üniversitesidir?

Cevap: Çanakkale 18 Mart Üniversitesi

Soru 6: Şaraplık üzümleri ve şaraplarıyla ünlü olan Çanakkale'ye bağlı, ülkemizin en büyük adalarından biridir?

Cevap: Bozcaada

Soru 7: Pirinç, safran ve gülsuyu gibi malzemelerle yapılan, üzerine kuş üzümü, fıstık ve tarçın dökülerek servis edilen, Çanakkale'ye özgü bir tatlıdır?

Cevap: Zerde

Soru 8: 2000'de bulunan milenyum sayısıdır?

Cevap: 2

Soru 9: Erkan Can, Müjde Ar, Savaş Dinçel'inde rol aldığı futbol takımı çevresinde yaşananları konu alan 2000 yapımı filmdir?

Cevap: Dar alanda kısa paslaşmalar.

Soru 10: "Ben kimselere yar olmam" ve "Haberi yok" isimli şarkıların yer aldığı 2000 yılında çıkan albümün adıdır?

Cevap: Nefes

Soru 11: 2000 yılında olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmış, Avustralya'nın en büyük şehridir?

Cevap: Sdney

Soru 12: Plastikten üretilen dayanıklı esnek döküm maddesidir?

Cevap: Naylon

Soru 13: Yol ve belirlenen yeri bulma işidir, araçlarda adres bulmak için kullanılan aletin adıdır?

Cevap: Navigasyon

Soru 14: Lakapları "Akrep" ve "Of aman" olan sanatçılarımızın ortak adıdır?

Cevap: Nalan

Soru 15: Başrollerini Mehmet Ali Alabora ve Meltem Cumbul'un paylaştığı bir dönemin reyting rekorları kıran dizisidir?

Cevap: Yılan Hikayesi

Soru 16: "Bir aşk hikayesi" ve "Allah'ım neydi günahım" gibi şarkıları seslendiren besteci ve söz yazarıdır?

Cevap: Kayahan

Günün Fırsatı: "Yedinci gün" ve "Efrasiyab'ın Hikayeleri" adlı kitapların yazarıdır?

Cevap: İhsan Oktay Anar

Soru 18:"Alemdağ'da var bir yılan, son kuşlar" ve "Mahalle Kahvesi" gibi kitapları kaleme alan, Türk hikayeciliğinin önde gelen isimlerindendir?

Cevap: Sait Faik Abasıyanık

Soru 19: "Her temas iz bırakır" ve "son Hafriyat" kitaplarıyla bilinen ve son olarak "Hikayem Paramparça" adlı kitabını çıkaran yazardır?

Cevap: Emrah serbest

Soru 20: Tütün yapraklarından çıkarılan, çok zehirli bir alkaloittir?

Cevap: Nikotin

Günün Fırsatı: Güneşe yakınlığı bakımından 8. olan gezegendir?

Cevap: Neptün

Soru 22: Yavuz Bingöl ve Hatice Aslan'ın başrollerini paylaştığı "3 Maymun" filminin yönetmenidir?

Cevap: Nuri Bilge Ceylan

Soru 23: Türk televizyonlarında uzun yıllar yayınlanmış diziye adını veren şempanzenin adıdır?

Cevap: Çarli

Soru 24: Maymunlar tarafından büyütülmüş, göğsünü yumruklayarak daldan dala atlamasıyla meşhur ormanda yaşayan karakterdir?

Cevap: Tarzan

Soru 25: Maymunların hüküm sürdüğü uzak bir gezegende geçen, pek çok uyarlaması yapılan 1968 yapımı filmdir?

Cevap: Maymunlar Cehennemi

Soru 26: Devasa bir maymunun bir şehre saldırmasını konu alan ilki 1930 yılında çekilmiş sinema tarihinin kült filmlerindendir?

Cevap: King Kong

Soru 27: Futbolun beşiği olarak adlandırılan "Beş Çayı" ile ünlü ülkedir?

Cevap: İngiltere

Soru 28: Beşiktaş'ı üç yıl üst üste lig şampiyonu yapan İngiliz teknik direktördür?

Cevap: Bordonmin

Soru 29: Bamsı Beyrek ile beşik kertmesi nişanlısı banıçiçek'in konu edildiği Türk destanıdır?

Cevap: Dede Korkut

Soru 30: 2000 yılında Paris'te düşmesiyle uçuşları durdurulan sesten hızlı uçaktır?

Cevap: Concord

Büyük Risk: 2005'te açılan, Rusya'dan Türkiye'ye Karadeniz geçişli doğalgaz taşıyan boru hattıdır?

Cevap: Mavi Akım

Bitti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TurkNet Davet Kodu 2026 – 1 Ay Ücretsiz İnternet Fırsatı!

İnternet sağlayıcısı seçerken fiyat ve performans kadar kampanyalar da önemli hale geliyor. TurkNet, sunduğu “Arkadaşını Getir” kampanyası ile kullanıcılarına oldukça cazip bir fırsat sunuyor. Bu kampanya sayesinde hem davet eden hem de davet edilen kullanıcı 1 ay ücretsiz internet kazanıyor. TurkNet Arkadaşını Getir Kampanyası Nedir? TurkNet tarafından sunulan bu kampanya, kullanıcıların arkadaşlarını davet ederek ödül kazanmasını sağlar. Sistem oldukça basit: Davet kodunu paylaş Arkadaşın bu kod ile abone olsun İkiniz de 1 ay ücretsiz internet kazanın 1 Ay Ücretsiz İnternet Nasıl Kazanılır? Kampanyadan yararlanmak için şu adımları izleyin: TurkNet başvuru sayfasına girin Kayıt sırasında davet kodu alanını doldurun Aşağıdaki kodlardan birini kullanın Aboneliğinizi tamamlayın 👉 Sonuç: Hem siz hem davet eden kişi 1 ay internet ücreti ödemez Güncel TurkNet Davet Kodları (2026) Aşağıdaki davet kodlarından birini kullanarak kampany...

MediaTek'in Google İş Birliği Rüzgarı: Hisse Senetleri Zirveye Fırladı, NVIDIA'ya Rakip mi Geliyor?

Tayvan merkezli çip devi MediaTek , Google ile yapay zeka tabanlı Tensor İşlem Birimi (TPU) geliştirme alanındaki söylentilerle borsada adeta roketledi. Taipei Borsası'nda işlem gören hisseler, bu haberlerin etkisiyle yüzde 20'ye varan bir sıçrama yaparak 2002'den bu yana en çarpıcı günlük kazancını kaydetti. Analistler, bu gelişmenin yapay zeka çiplerindeki dev pazarın kralı NVIDIA'ya karşı güçlü bir alternatif doğurabileceğini söylüyorlar. Yılın ilk yarısında Çin'deki ekonomik sıkıntılar yüzünden hisse değeri yüzde 2 gerileyen MediaTek için bu haber tam bir can simidi oldu. Yatırım bankası Morgan Stanley, şirket için "aşırı ağırlık" (overweight) tavsiyesini yenileyerek, AI teknolojilerindeki ilerlemelerin akıllı telefon pazarındaki kayıpları dengeleyebileceğini öngörüyor. Peki bu ortaklık ne anlama geliyor? MediaTek'in düşük maliyetli, yüksek performanslı AI çipleri, Google'ın bulut bilişim altyapısını güçlendirebilir ve NVIDIA 'nı...

PS Store Kişiye Özel Fiyat Testine Başladı: Aynı Oyuna Farklı Etiket!

Sony, PlayStation Store tarafında dikkat çeken yeni bir özelliği test etmeye başladı. Avrupa genelinde seçili kullanıcılar, mağazada aynı oyun için birbirinden farklı fiyat etiketleri görmeye başladı. Bu durum, PS Store’un “kişiye özel fiyatlandırma” sistemini denediğini ortaya koydu. Yeni sistemde, oyunların fiyatları kampanya ya da kur indirimi gibi bilinen şartlardan bağımsız olarak kullanıcıya göre değişebiliyor. Bazı oyuncular aynı oyun için genel fiyatın altında teklif alırken, bu indirim oranlarının %5 ile %17 arasında değişebildiği belirtiliyor. Test sürecinin Almanya, İspanya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere 50’den fazla Avrupa ülkesinde yürütüldüğü ifade ediliyor. Ancak fiyatların hangi kriterlere göre belirlendiği konusunda Sony’den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kullanıcıların geçmiş harcama verileri, oyun oynama süresi veya mağaza etkileşimi gibi faktörlerin bu modelde rol oynayıp oynamadığı bilinmiyor. PS Store’un kişiye özel fiyatlandırma testinin b...