Ana içeriğe atla

Bilgi Soruları #1 (Büyük Risk)

1.Etap

Konu başlıkları: "Bir" var, Çakır, Başı "Tan", Tek, Uzun, Mektup

Soru 1: Mektup zarfının üzerine yapıştırılan ve koleksiyonu da yapılan küçük kağıt parçasıdır?

Cevap: Pul

Soru 2: Geçmiş zamanda sevgililerin birbirlerini özlediklerini belirtmek amacıyla mektubun ucuna yaptıkları işlemdir?

Cevap: Mektubun ucunu yakmak.

Soru 3: İnternet üzerinden gönderilen dijital mektup veya elektronik iletidir?

Cevap: E-mail

Soru 4: Derya Köroğlu'nun solistliğini yaptığı müzik grubudur?

Cevap: Yeni Türkü

Soru 5: Yusuf Kurçenli'nin yönettiği Rojda Demirer'in de "Umut vaat Eden Kadın Oyuncu Ödülü" almasını sağlayan filmin adıdır?

Cevap: Gönderilmemiş Mektuplar

Soru 6: "Bir olay üzerine düşünülüp taşınıldığında farklı akıllarca varılacak sonuç hep aynıdır" anlamında kullanılan bir sözdür?

Cevap: Aklın yolu birdir.

Soru 7: Sultan Abdülmecid döneminde Gülhane Parkı'nda okunan demokratikleşmenin ilk adımı sayılan yazılı duyurudur?

Cevap: Tanzimat fermanı.

Soru 8: Bir metrenin yüzde biri uzunluğundaki ölçü birimidir?

Cevap: Santim.

Soru 9: Türk Halk Müziği'nde belirli bir karakteri olmayan, yanık bir biçimde okunan türküdür?

Cevap: Uzun hava.

Soru 10: Yaklaşık 35-40 metre mesafe koşulduktan sonra sıçrayıp kum zemine düşülerek yapılan bir olimpik spordur?

Cevap: Uzun atlama.

Soru 11: Ah ile başlayan Sibel Can'ında seslendirdiği türküdür?

Cevap: Ah bir ateş var.

Soru 12: "Kaygısızlar" dizisinde Kültegin rolüyle tanıdığımız, şimdilerde "Seksenler" dizisinde de oynayan tiyatro ve dizi oyuncusudur?

Cevap: Şoray Uzun.

Soru 13: "Benimle Dans Eder Misin" ve "Yok Böyle Dans" adlı yarışmalarda da yer almış Türk balet ve dizi oyuncusudur?

Cevap: Tan Sağtürk.

Soru 14: Yere çukur kazılarak yapılan bir tür fırın türüdür?

Cevap: Tandır.

Soru 15: Başrollerinde Silvester Stalone ve Kurt Russel'ın oynadığı 1989 ABD yapımı komedi, polisiye ve aksiyon filmidir?

Cevap: Tango ve Cash

Soru 16: Gördüğünü ve bildiğini anlatan, bildiğini anlatan kişidir?

Cevap: Tanık

Soru 17: "Gelin canlar bir olalım" deyişinin sahibi, adına halen Sivas'ta kültür etkinlikleri düzenlenen halk ozanımızdır?

Cevap: Pir Sultan Abdal

Soru 18: Başrollerinde Demet Evgar ve Emre Karayel'in yer aldığı iki sevgilinin başından geçenlerin anlatıldığı TV dizisidir?

Cevap: 1 Kadın 1 Erkek

Soru 19: Süper Lig'de en fazla maç yöneten ve geçtiğimiz yaz düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda düdük çalan hakemimizdir?

Cevap: Cüneyt Çakır

Soru 20: Türkiye'nin ilk kez katıldığı Eurovision şarkı yarışmasında Semiha Yankı tarafından seslendirilen şarkıdır?

Cevap: Seninle Bir Dakika

Günün Fırsatı: Üç sezon devam eden Erol Evgin ve Pınar Altuğ'un sunduğu, çocuk seslerin her hafta farklı jüriler önünde yarıştıkları TV programıdır?

Cevap: Bir Şarkısın Sen

Soru: 22: Genco Erkal'ın uzun yıllar seslendirdiği, Nazım Hikmet'in yaşamını ve şiirlerini konu edindiği tek kişilik oyunun adıdır?

Cevap: Kerem Gibi

Soru 23: Kurtlar Vadisi dizisinde Oktay Kaynarca'nın canlandırmış olduğu karakterdir?

Cevap: Süleyman Çakır

Soru 24: Kime ne? ve Tek başıma albümlerinin sahibi, Cem Yılmaz'ın "Hokkabaz" filminde Mahzar Alanson ile oynayan şarkıcı ve oyuncudur?

Cevap: Özlem Tekin

Soru 25: Gazeteci ve televizyoncu "Fatih Altaylı" nın sunduğu haber ve tartışma programının adı nedir?

Cevap: Teke tek

Soru 26: Yönetmenliğini Özcan Deniz'in yaptığı ve Deniz Çakır'lan başrolü paylaştığı 2011 yapımı sinema filmidir?

Cevap: Ya Sonra

Soru 27: Tek tek basaraktan... türküsünün devamıdır?

Cevap: Gel canım, gel aman.

Soru 28: Geçtiğimiz yaz Londra'da düzenlenen 2012 yaz olimpiyatlarında Türkiye'ye atletizm dalında ilk altın madalyayı kazandıran kadın atletimizdir?

Cevap: Aslı Çakır Alptekin

Soru 29: Yeşilçam'ın "Dört Yapraklı Yonca"sından çakır gözlü olanıdır?

Cevap: Fatma Girik

Soru 30: Değişmeksizin, düzenli ve aynı biçimde tekrarlanan şeyler için kullanılır?

Cevap: Tek düze.

2.Etap

Konu başlıkları: Cehennem, Güzel spor tenis, telefon, Zonguldak'a saygı, program, harf

Soru 1: Her yıl 4 Aralık'ta dünyada ve Zonguldak'ta da kutlanan gündür?

Cevap: Dünya Madenciler Günü

Soru 2: İslam inancında cehennem bekçisine bu ad verilir?

Cevap: Zebani

Soru 3: Telefonda seslerin duyulduğu ve iletildiği genellikle kablolu olan parçadır?

Cevap: Ahize

Soru 4: Eski telefon kulübelerinde konuşmadan önce ankesöre atılması gerek madeni para büyüklüğünde demir levhadır?

Cevap: Jeton

Soru 5: Telefonun başında çaresiz bekliyorum.. sözlerine sahip şarkıyı söyleyen fantezi müzik şarkıcımızdır?

Cevap: Hakan Altun

Soru 6: Türkiye'de faaliyet gösteren tüm radyo ve televizyonları yayınlarını denetleyen kamu kuruluşunun tam ismidir?

Cevap: Radyo ve Televizyon Üst Kurulu

Soru 7: "Seni anlatabilsem seni, yokluğun, cehennemin öbür yanıdır, üşüyorum kapama gözlerini" dizelerine sahip "Hasretinden prangalar eskittim" şiirinin sahibidir?

Cevap: Ahmet Arif

Soru 8: Monica Levinsky ile telefon kayıtlarının ortaya çıkmasıyla patlak veren skandalın kahramanı Amerikan başkanıdır?

Cevap: Bill Clinton

Günün Fırsatı: Colin Farrell ve Kıefer Sutherland'ın başrollerinde oynadığı 2002 ABD yapımı psikolojik gerilim filmidir?

Cevap: Telefon Kulübesi

Soru 10: Sunuculuğunu Beyazıt Öztürk'ün yaptığı cuma geceleri kanal d'de yayınlanan talk show programıdır?

Cevap: Beyaz Show

Soru 11: Öğrenci ve akademisyenlerin kısa süreli olarak farklı ülke ve üniversitelerde deneyim kazanmasını teşvik eden, Avrupa Birliği projesidir?

Cevap: Erasmus programı

Soru 12: En küçük birimi harf olan ve kelimeleri oluşturan ses modelidir?

Cevap: Hece

Soru 13: Harf sırasına göre dizilmiş sıralama usulüne ne denir?

Cevap: Alfabetik

Soru 14: Elektronik aygıtların belirli bir işi yapmasını sağlayan programların tümüne verilen isimdir?

Cevap: Yazılım

Soru 15: Alfabemizdeki sesli harf sayısıdır?

Cevap: 8

Soru 16: Bir şiirde, dizelerin ilk harflerinin yukarıdan aşağıya doğru sıralandığında anlamlı bir sözcük meydana getirmesine verilen isimdir?

Cevap: Akrostiş

Soru 17: Cennet, cehennem ve araf adlı üç bölümden oluşan "İlahi Komedya" adlı eserin İtalyan yazarıdır?

Cevap: Dante

Soru 18: "Cehenneme Övgü" ve "Cennetin Dibi" kitapları kaleme almış Türk yazar ve psikologdur?

Cevap: Gündüz Vassaf

Soru 19: Başrollerinde Jet Lee, Van Damme ve Arnold Schwarzenegger 2002 yapımı ABD filmidir?

Cevap: Cehennem Melekleri

Soru 20: Marmara bölgesi Tekirdağ yakınlarında bulunan ilçeyle aynı isimdeki Zonguldak ilçesidir?

Cevap: Ereğli

Soru 21: Zonguldak'ta bulunan değerli kömür havzaları için kullanılan, aynı zamanda çok değerli maden ve taş ile tanımlanan bir sözdür?

Cevap: Kara Elmas

Soru 22: Tenis oynamaya, topu karşı taraftaki rakibe atmaya yarayan araçtır?

Cevap: Raket

Soru 23: Tenis oynanan sahaya ne ad verilir?

Cevap: Kort

Soru 24: Zonguldak sporun renkleridir?

Cevap: Kırmızı-Lacivert

Soru 25: Ülkemizde adına tenis turnuvası düzenlenen, ünlü oyuncu ve şarkıcıdır?

Cevap: Hülya Avşar

Soru 26: İlki 1877 yılında düzenlenen tenis sporunun eski ve en prestijli turnuvasıdır?

Cevap: Wimbledon

Günün Fırsatı: Tenis tarihinin en başarılı oyuncularında biri olarak kabul edilen İsviçre'li erkek sporcudur?

Cevap: Federer

Soru 28: 1995-2000 yılları arasında Hamdi Alkan'ın başrolde olduğu güldürü programının adıdır?

Cevap: Reyting hamdi

Soru 29: Harf Devriminin kabul edildiği yıldır?

Cevap: 1928

Soru 30: Genç yaşta ölen iki Zonguldak'lı şairin hikayesinin anlatıldığı, Kıvanç Tatlıtuğ ve Belçin Bilgin'in rol aldığı Kelebeğin Dünyası adlı filmin BKM'li oyun, yazar ve yönetmenidir?

Cevap: Yılmaz Erdoğan

Büyük Risk: 61. Hükümetin Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanıdır?

Cevap: Taner Yıldız

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TurkNet Davet Kodu 2026 – 1 Ay Ücretsiz İnternet Fırsatı!

İnternet sağlayıcısı seçerken fiyat ve performans kadar kampanyalar da önemli hale geliyor. TurkNet, sunduğu “Arkadaşını Getir” kampanyası ile kullanıcılarına oldukça cazip bir fırsat sunuyor. Bu kampanya sayesinde hem davet eden hem de davet edilen kullanıcı 1 ay ücretsiz internet kazanıyor. TurkNet Arkadaşını Getir Kampanyası Nedir? TurkNet tarafından sunulan bu kampanya, kullanıcıların arkadaşlarını davet ederek ödül kazanmasını sağlar. Sistem oldukça basit: Davet kodunu paylaş Arkadaşın bu kod ile abone olsun İkiniz de 1 ay ücretsiz internet kazanın 1 Ay Ücretsiz İnternet Nasıl Kazanılır? Kampanyadan yararlanmak için şu adımları izleyin: TurkNet başvuru sayfasına girin Kayıt sırasında davet kodu alanını doldurun Aşağıdaki kodlardan birini kullanın Aboneliğinizi tamamlayın 👉 Sonuç: Hem siz hem davet eden kişi 1 ay internet ücreti ödemez Güncel TurkNet Davet Kodları (2026) Aşağıdaki davet kodlarından birini kullanarak kampany...

MediaTek'in Google İş Birliği Rüzgarı: Hisse Senetleri Zirveye Fırladı, NVIDIA'ya Rakip mi Geliyor?

Tayvan merkezli çip devi MediaTek , Google ile yapay zeka tabanlı Tensor İşlem Birimi (TPU) geliştirme alanındaki söylentilerle borsada adeta roketledi. Taipei Borsası'nda işlem gören hisseler, bu haberlerin etkisiyle yüzde 20'ye varan bir sıçrama yaparak 2002'den bu yana en çarpıcı günlük kazancını kaydetti. Analistler, bu gelişmenin yapay zeka çiplerindeki dev pazarın kralı NVIDIA'ya karşı güçlü bir alternatif doğurabileceğini söylüyorlar. Yılın ilk yarısında Çin'deki ekonomik sıkıntılar yüzünden hisse değeri yüzde 2 gerileyen MediaTek için bu haber tam bir can simidi oldu. Yatırım bankası Morgan Stanley, şirket için "aşırı ağırlık" (overweight) tavsiyesini yenileyerek, AI teknolojilerindeki ilerlemelerin akıllı telefon pazarındaki kayıpları dengeleyebileceğini öngörüyor. Peki bu ortaklık ne anlama geliyor? MediaTek'in düşük maliyetli, yüksek performanslı AI çipleri, Google'ın bulut bilişim altyapısını güçlendirebilir ve NVIDIA 'nı...

PS Store Kişiye Özel Fiyat Testine Başladı: Aynı Oyuna Farklı Etiket!

Sony, PlayStation Store tarafında dikkat çeken yeni bir özelliği test etmeye başladı. Avrupa genelinde seçili kullanıcılar, mağazada aynı oyun için birbirinden farklı fiyat etiketleri görmeye başladı. Bu durum, PS Store’un “kişiye özel fiyatlandırma” sistemini denediğini ortaya koydu. Yeni sistemde, oyunların fiyatları kampanya ya da kur indirimi gibi bilinen şartlardan bağımsız olarak kullanıcıya göre değişebiliyor. Bazı oyuncular aynı oyun için genel fiyatın altında teklif alırken, bu indirim oranlarının %5 ile %17 arasında değişebildiği belirtiliyor. Test sürecinin Almanya, İspanya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere 50’den fazla Avrupa ülkesinde yürütüldüğü ifade ediliyor. Ancak fiyatların hangi kriterlere göre belirlendiği konusunda Sony’den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kullanıcıların geçmiş harcama verileri, oyun oynama süresi veya mağaza etkileşimi gibi faktörlerin bu modelde rol oynayıp oynamadığı bilinmiyor. PS Store’un kişiye özel fiyatlandırma testinin b...