Ana içeriğe atla

Bilgi Soruları #2 (Büyük Risk)

1.Etap

Konu başlıkları: Kuyruk, Sonu "Eli", Ekmek, İkili, Delik, Yedi

Soru 1: Pamuk, keten veya ipekten, seyrek dokunmuş, üzerine işleme de yapılan delikli kumaş türüdür?

Cevap: Etamin

Soru 2: Halk arasındaki adı "Ebemkuşağı" olan yağmurdan sonra gökyüzünde oluşan kemer biçimindeki renkli görüntüdür?

Cevap: Gökkuşağı

Soru 3: 7. sanat olarak da tabir edilen sanattır?

Cevap: Sinema

Soru 4: Bitkinin yılda birkaç kez meyve vermesi, çiçek açmasıdır, genellikle gül için kullanılır?

Cevap: Yediveren

Soru 5: Sadık Şendil'in eseri olan "Yedi Kocalı Hürmüz"ün 2009 yapımı film versiyonunda Hürmüz karakterinin oynamış kadın oyuncumuzdur?

Cevap: Nurgül Yeşilçay

Soru 6: Geçtiğimiz günlerde kendi partisinde 7. kez genel başkan seçilen, Almanya'nın şu anki başbakanıdır?

Cevap: Angela Merkel

Soru 7: Ekmek elden gelirken, suyun geldiği yerdir?

Cevap: Göl

Soru 8: Omurganın alt ucunda bulunan kemiktir?

Cevap: Kuyruk sokumu.

Soru 9: Adını ünlü Osmanlı Şehzadesinden alan Antalya ilçesidir?

Cevap: Korkuteli

Soru 10: Çim zemin üzerinde, ufak bir topa özel sopalarla vurularak belli bir deliğe sokma amaçlı oynanan bir oyundur?

Cevap: Golf

Soru 11: Anadolu'nun güneyinde orta Toroslar'da yer alan platodur?

Cevap: Taşeli Platosu

Soru 12: Kırkının kuyruğa birbirine değmeden kurnaz insanların kafasında dolaşan hayvandır?

Cevap: Tilki

Soru 13: "Birini incitip saldırıda bulunmasına yol açmak, tahrik etmek" anlamındaki deyimdir?

Cevap: Kuyruğuna basmak.

Soru 14: Ekmek yapımında kullanılan, buğdaygillerden esmer ve uzun tanesi olan bitkidir?

Cevap: Çavdar

Soru 15: 1950'li yıllarda Ercan Bostancıoğlu'nun arkadaşı Yalçın Otağ ile birlikte kurduğu ve çeşitli gazinolar ve televizyonlarda yaptığı güldürü şov ikilisinin ismidir?

Cevap: Ateş Böcekleri

Soru 16: Pişirildikten sonra dilimler halinde ısı ile kurutulmuş, uzun süre dayanabilen ekmektir?

Cevap: Peksimet

Soru 17: Haşlanmış yiyeceklerin sıvılarını süzmek için kullanılan delikli mutfak kabıdır?

Cevap: Kevgir

Soru 18: Parası ödenen ekmeğin satın alınmayıp, fırınlarda bir sepete konarak ya da rafa konarak ihtiyacı olanlara verilmesine denir?

Cevap: Askıda Ekmek

Soru 19: Uzayda ışığı dahi emecek kadar güçlü bir çekim alanına sahip, çok yüksek kütleli kozmik cisimlere verilen addır?

Cevap: Kara delik

Soru 20: Osmanlı İmparatorluğu'nun Avrupa'daki topraklarına topluca verilen addır?

Cevap: Rumeli

Günün Fırsatı: "Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç" romanının yazarıdır?

Cevap: Hüseyin Rahmi Günpınar

Soru: 22: 1986'daki Eurovision şarkımıza adını veren kuyruklu yıldızdır?

Cevap: Halley

Soru 23: İlk filmleri 1921'de yapılmış Amerika'lı komedi ikilisidir?

Cevap: Laurel and Hardy (İzleyin)

Soru 24: Seni istediğim kadar.. sözleriyle devam eden şarkıdır?

Cevap: Sen de başını alıp gitme. (İzleyin)

Soru 25: En sevilen ikililerden kuru fasulyenin eşi olandır?

Cevap: Pilav

Soru 26: Türkiye'nin ilk şeker fabrikalarından olan Alpullu bu ilimizdedir?

Cevap: Kırklareli

Soru 27: Türlerinin çoğu hoş kokulu, çan şeklinde çiçeklere sahip olan yaz çiçeğidir?

Cevap: Hanımeli

Soru 28: 1970'li yıllarda Türkiye'de popüler olmuş, seslendirmelerini Altan Erbulak ve Erol Günaydın'ın yapmış olduğu filmde "Yavru" olmayandır?

Cevap: Yavru ve Katip

Soru 29: "Korku ile saklanacak yer aramak" anlamındaki deyimdir?

Cevap: Kaçacak delik aramak.

Soru 30: Şu anda Galatasaray ve Trabzonspor'da forma giyen "Altıntop" soyadlı kardeşlerin önadıdır?

Cevap: Hamit ve Halil

2.Etap

Konu başlıkları: Daire, Uzay, Uyku, Baca, Ünlüler ve Aksesuarları, Durak

Soru 1: İlk ve son olmak üzere iki durağı olan dünyanın en eski ikinci metrosunun bulunduğu ildir?

Cevap: İstanbul

Soru 2: ABD'nin uzay araştırmalarından sorumlu olan birimidir?

Cevap: NASA

Soru 3: Kış uykusuna yatan uzunluğu 25-30 cm, sırtı dikenlerle kaplı memeli hayvandır?

Cevap: Kirpi

Soru 4: Kuzey ve güney yarımküreleri birbirinden ayıran hayali, dairesel hattır?

Cevap: Ekvator

Soru 5: Yılbaşında evlere girerek çocuklara hediye getirdiğine inanılan hayali karakterdir?

Cevap: Noel Baba

Soru 6: Çayını demlediğinizde uykusuzluğa iyi gelen, taç yaprakları beyaz, ortası sarı kömeçli ve bahar habercisidir?

Cevap: Papatya

Soru 7: "Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım" sözünü söyleyen ve aya ilk ayak basan uzay adamıdır?

Cevap: Neil Armstrong

Soru 8: Türk Sanat Müziği'nin Divası lakaplı, yelpazesini salladığı zaman duman çıkaran sanatçımızdır?

Cevap: Bülent Ersoy

Soru 9: Dilimize Arapça'dan giren ve "Uzay" anlamına gelen kelimedir, kadın ismi olarak da kullanılır?

Cevap: Feza

Soru 10: Tüm kıyafet ve aksesuarlarında siyah rengi kullanan modacımızdır?

Cevap: Neslihan Yargıcı

Soru 11: Vazgeçilmez aksesuarı "Fular" olan spor yorumcusu ve sabah gazetesi yazarıdır?

Cevap: Hıncal Uluç

Soru 12: Ocak bacalarında biriken veya çevrede savrulan kalın ise verilen addır?

Cevap: Kurum

Soru 13: 80'li yılların sonunda TRT'de de yayınlanan ABD'li bir aileye davetsiz misafir olarak katılan sevimli uzaylı yaratığın yer aldığı dizinin adıdır?

Cevap: Alf

Soru 14: Christian Bale uykusuzluk hastalığı olan bir adamı canlandırdığı ve bu rol için 28 kilo verdiği 2004 yapımı filmdir?

Cevap: Makinist

Soru 15: Yunanca "Soluksuz kalma" anlamına gelen uykuda yaşanan solunum duraklamasıdır?

Cevap: Uyku Apnesi

Soru 16: Sütlüce semtinde meşhur, kasaplık hayvanların timus ve pankreas bezinden yapılan sakatat çeşididir?

Cevap: Uykuluk

Soru 17: 1996'da Erhan Güleryüz Cemil Özeren tarafından kurulmuş, tüm üyelerinin güneş gözlüğü taktığı müzik grubudur?

Cevap: Ayna Grubu

Soru 18: "Duralamadan ara vermeden, sürekli olarak" anlamında kullanılan Arapça kökenli kelimedir?

Cevap: Mütemadiyen

Soru 19: Osmanlı İmparatorluğu'nda duraklama döneminden sonra gelen ana dönemdir?

Cevap: Gerileme Dönemi

Soru 20: Sezuan'ın İyi İnsanı ve Kafkas Tebeşir Dairesi gibi oyunları olan dünyaca ünlü alman oyun yazarının adıdır?

Cevap: Bertolt Brecht

Günün Fırsatı: 1930'da keşfedilen, fiziksel özelliklerinden dolayı 2006 yılında gezegen sınıfından çıkarılan gök cismidir?

Cevap: Plüton

Soru 22: Bir daire veya kürenin merkezinin çemberine olan mesafesidir?

Cevap: Yarıçap

Soru 23: Futbolda başlama vuruşunun yapıldığı, sahanın ortasında bulunan dairenin merkez noktasıdır?

Cevap: Santra Noktası

Günün Fırsatı: Turizmi tanımlamak için kullanılan dolaylamadır?

Cevap: Bacasız Sanayi

Soru 25: Nevşehir ve civarında rüzgar ve sellerin tüflerin aşındırmasıyla meydana gelmiş konik oluşumlardır?

Cevap: Peri Bacaları

Soru 26: Fört şapkası vazgeçilmez aksesuarı olan 9. Cumhurbaşkanımızdır?

Cevap: Süleyman Demirel

Soru 27: Notada duraklama zamanı ve bunu gösteren işarettir?

Cevap: Es

Soru 28: Demet Akbağ, Belçin Bilgin ve Nihal Yalçın'ın rol aldığı şiddete karşı kadınları pembe-kara komedisinin anlatıldığı 2012 yapımı filmdir?

Cevap: Kurtuluş Son Durak

Soru 29: Bir diskin bir daire içerisinden belli bir açı ile saha boyunca atılmasına göre yapılan olimpik spordur?

Cevap: Disk Atma

Soru 30: Dünyanın en uzun bacası olma özelliğine sahip Gress-2 elektrik santralinin bulunduğu, başkenti Astana olan ülkedir?

Cevap: Kazakistan

Büyük Risk: Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in başkanı olduğu partidir?

Cevap: Baas Partisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TurkNet Davet Kodu 2026 – 1 Ay Ücretsiz İnternet Fırsatı!

İnternet sağlayıcısı seçerken fiyat ve performans kadar kampanyalar da önemli hale geliyor. TurkNet, sunduğu “Arkadaşını Getir” kampanyası ile kullanıcılarına oldukça cazip bir fırsat sunuyor. Bu kampanya sayesinde hem davet eden hem de davet edilen kullanıcı 1 ay ücretsiz internet kazanıyor. TurkNet Arkadaşını Getir Kampanyası Nedir? TurkNet tarafından sunulan bu kampanya, kullanıcıların arkadaşlarını davet ederek ödül kazanmasını sağlar. Sistem oldukça basit: Davet kodunu paylaş Arkadaşın bu kod ile abone olsun İkiniz de 1 ay ücretsiz internet kazanın 1 Ay Ücretsiz İnternet Nasıl Kazanılır? Kampanyadan yararlanmak için şu adımları izleyin: TurkNet başvuru sayfasına girin Kayıt sırasında davet kodu alanını doldurun Aşağıdaki kodlardan birini kullanın Aboneliğinizi tamamlayın 👉 Sonuç: Hem siz hem davet eden kişi 1 ay internet ücreti ödemez Güncel TurkNet Davet Kodları (2026) Aşağıdaki davet kodlarından birini kullanarak kampany...

MediaTek'in Google İş Birliği Rüzgarı: Hisse Senetleri Zirveye Fırladı, NVIDIA'ya Rakip mi Geliyor?

Tayvan merkezli çip devi MediaTek , Google ile yapay zeka tabanlı Tensor İşlem Birimi (TPU) geliştirme alanındaki söylentilerle borsada adeta roketledi. Taipei Borsası'nda işlem gören hisseler, bu haberlerin etkisiyle yüzde 20'ye varan bir sıçrama yaparak 2002'den bu yana en çarpıcı günlük kazancını kaydetti. Analistler, bu gelişmenin yapay zeka çiplerindeki dev pazarın kralı NVIDIA'ya karşı güçlü bir alternatif doğurabileceğini söylüyorlar. Yılın ilk yarısında Çin'deki ekonomik sıkıntılar yüzünden hisse değeri yüzde 2 gerileyen MediaTek için bu haber tam bir can simidi oldu. Yatırım bankası Morgan Stanley, şirket için "aşırı ağırlık" (overweight) tavsiyesini yenileyerek, AI teknolojilerindeki ilerlemelerin akıllı telefon pazarındaki kayıpları dengeleyebileceğini öngörüyor. Peki bu ortaklık ne anlama geliyor? MediaTek'in düşük maliyetli, yüksek performanslı AI çipleri, Google'ın bulut bilişim altyapısını güçlendirebilir ve NVIDIA 'nı...

PS Store Kişiye Özel Fiyat Testine Başladı: Aynı Oyuna Farklı Etiket!

Sony, PlayStation Store tarafında dikkat çeken yeni bir özelliği test etmeye başladı. Avrupa genelinde seçili kullanıcılar, mağazada aynı oyun için birbirinden farklı fiyat etiketleri görmeye başladı. Bu durum, PS Store’un “kişiye özel fiyatlandırma” sistemini denediğini ortaya koydu. Yeni sistemde, oyunların fiyatları kampanya ya da kur indirimi gibi bilinen şartlardan bağımsız olarak kullanıcıya göre değişebiliyor. Bazı oyuncular aynı oyun için genel fiyatın altında teklif alırken, bu indirim oranlarının %5 ile %17 arasında değişebildiği belirtiliyor. Test sürecinin Almanya, İspanya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere 50’den fazla Avrupa ülkesinde yürütüldüğü ifade ediliyor. Ancak fiyatların hangi kriterlere göre belirlendiği konusunda Sony’den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kullanıcıların geçmiş harcama verileri, oyun oynama süresi veya mağaza etkileşimi gibi faktörlerin bu modelde rol oynayıp oynamadığı bilinmiyor. PS Store’un kişiye özel fiyatlandırma testinin b...